رسانه «هندوستان تایمز» در گزارشی گسترش روابط دهلینو با حکومت طالبان را با نگاهی به رویدادهای دو سال اخیر بررسی کرد.
هند در اگست 2021، پس از تسلط حکومت سرپرست بر کابل، تمام دیپلماتها و مقامات خود را از افغانستان خارج کرد؛ تا اینکه در ماه جون 2022، دهلینو با استقرار یک تیم «تخنیکی» در سفارت، حضور دیپلماتیک خود را در این کشور از سرگرفت.
هندوستان تایمز، گزارش داد پس از این تحولات، هفته گذشته هند در میان 11 کشوری بود که در نشست ابتکار همکاریهای منطقهای که توسط «طالبان» در کابل برگزار شده بود، شرکت کرد و این نشان دهنده تعامل رو به رشد بین دو طرف بود.
نکتۀ حائز اهمیت این بود که در این نشست از استقرار کاردار برای سفارت هند در کابل رونمایی شد؛ پیش از این دهلینو تنها حضور تیم فنی خود در افغانستان را تأیید کرده بود.
آشوک ساجانهار، سفیر سابق هند در قزاقستان با اشاره به برخی از مقامات حکومت سرپرست که در هند تحصیل کرده بودند اظهارداشت: هند هیچ جاهطلبی ارضی نداشته و در توسعه افغانستان مشارکت داشته و دارد.
این دیپلمات هندی تأکید کرد برخلاف تصور قبلی، خطر حملات تروریستی به هند از زمان به قدرت رسیدن «طالبان» در افغانستان کاهش یافته است.
هندوستان تایمز در ادامه با اشاره به گسترش روابط دیپلماتیک هند با افغانستان نوشت: چند روز پس از دعوت سفارت هند در امارات از «بدرالدین حقانی» کاردار «طالبان» در ابوظبی برای حضور در جشن روز جمهوری، «حفیظ ضیا احمد» از سخنگویان وزارت خارجه به نقل از نماینده هند گفته بود دهلینو از همه ابتکارات متمرکز بر ثبات افغانستان حمایت میکند.
ضیا احمد به نقل از نماینده هند در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «هند فعالانه در ابتکارات بینالمللی و منطقهای در رابطه با افغانستان شرکت میکند و از هر تلاشی که منجر به ثبات و توسعه افغانستان میشود، حمایت میکند.»
ملا محمد یعقوب، وزیر دفاع حکومت سرپرست سال پار به رسانه هندی «نیوز 18» گفته بود: ما انتظارات زیادی از هند داریم، زیرا این کشور در گذشته کمکهای زیادی به افغانستان کرده است. وقتی دولت ما (طالبان) تشکیل شد، هند به کمکهای بشردوستانه به افغانستان ادامه داد.
با این حال، نظر به تنشهای که میان حکومت سرپرست افغانستان و حکومت پاکستان به میان آمده است، باید منتظر بود که آیا روابط هند و «طالبان» گرمتر میشود یا خیر.