امروز 22 دلو، مصادف است با روز جهانی «زنان و دختران در علم». دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه ملل متحد (اوچا) بار دیگر خواهان لغو محدودیتهای آموزشی حکومت سرپرست علیه زنان و دختران شده است.
این روز را سازمان ملل متحد به هدف دسترسی تمام زنان و دختران به فراگیری آموزش و تحصیل نامگذاری کرده است.
در همین حال دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه ملل متحد (اوچا) به مناسب از این روز دسترسی کامل و برابر زنان و دختران را در علم، فنآوری و نوآوری در توسعه اقتصاد و پیشرفت افغانستان مهم می داند و خواهان برطرف شدن محدودیتهای آموزشی حکومت حاکمه شده است.
اوچا در شبکۀ اجتماعی اکس نوشته است: دسترسی کامل زنان و دختران به علم، اقتصاد یک کشور را بهبود خواهد بخشید.
از سوی دیگر، برنامۀ جهانی خوراک طی گزارشی هشدار داده است که محدودیتهای «طالبان» بر زنان و دختران، خطرهایی را در بهبود اوضاع افغانستان ایجاد خواهد کرد.
برخی از دختران دانشجو میگویند که با وجود محدودیتهای شدید «طالبان» در بخش آموزش، به تلاشهای شان در کار فراگیری آموزش ادامه میدهند.
مومنه دانشجو با نگرانی از وضع موجود میگوید: «به دلیل اینکه ما سند فراغت نداشتیم نمی توانستیم و نمی توانیم در کلینیکها و شفاخانههای دولتی کار کنیم اما دست از تلاش بر نداشتیم و به صورت آنلاین درس خود را ادامه می دهیم اگر چه درس آنلاین جاگزین حضورش شده نمی تواند ولی باز هم تلاش می کنیم.»
بربنیاد بررسیهای برنامه جهانی خوراک، محدودیتهای حکومت حاکمه در برابر آموزش و کار زنان بر بهبود اوضاع افغانستان خطرهایی را ایجاد خواهد کرد.
در این گزارش، ۷۷ درصد از مصاحبه شوندگان از اثرهای بد محدودیتهای «طالبان» بر خانوادهها گزارش دادهاند.
این در حالی است که بعد از حاکمیت حکومت سرپرست در افغانستان، مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنوف ششم و دانشگاهها به روی دختران مسدود شده است.