رهبری کمپاین ملی برای آموزش دختران میگوید که با وجود مخالفتها به تلاشهای خود برای باز کردن دروازههای مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتونها به روی دختران دانش آموزش در افغانستان ادامه خواهد داد.
بصیر احمد دانشیار، یکی از اعضای رهبری کمپاین ملی آموزش دختران به رادیو آزادی میگوید که تلاشها در جریان است تا در زمینۀ رفع محدودیتهای آموزشی با مقامهای بلند رتبۀ حکومت سرپرست دیدار کنند.
به گفتۀ دانشیار: « قطعا این کمپاین همچنان ادامه دارد و طالبان باید به این خواست برحق، شرعی و اجتماعی مردم افغانستان به ویژه زنان و دختران لبیک بگوید و هرچه زودتر مراکز آموزشی را بازگشایی بکنند در غیر آن کمپاین فعلی از تمام ابزار ها از تمامی فشار ها و از همه راهکار ها در این راستا استفاده خواهد کرد.»
کمپاین ملی برای آموزش دختران از ماه سرطان ۱۴۰۲ خورشیدی راه اندازی شده است که بحثهای زیادی را در مورد اهمیت آموزش دختران در شبکههای اجتماعی و دیگر پلتفارمها ایجاد میکند.
دختران دانش آموز در افغانستان بارها خواستار رفع محدودیتهای آموزشی شدهاند. یکی از آنها که نمیخواهد نامش در گزارش گرفته شود، میگوید که اگر وضعیت به همین گونه به پیش برود نه تنها سرنوشت دختران و زنان، بلکه سرنوشت افغانستان هم بهبود نخواهد یافت.
به گفتۀ وی: «اگر طالبان همینطور به پیش برود به تمام اقشار جامعه فکر نکند جامعه جهانی هم در مورد ما فکر نخواهد کرد و به رسمیت هم شناخته نخواهیم شد و افغانستان به گودال تاریکی خواهد رفت.»
نفیسه، دانشآموز صنف یازدهم که پس از حاکمیت مجدد حکومت سرپرست نتوانست به تحصیلش ادامه بدهد، میگوید: «من میخواهم در آینده امتحان کانکور داده، داکتر شوم، اما طالبان اجازه ندادند که مرا بسیار ناامید کرده، اما میخواهم درس بخوانم و به افغانستان خدمت کنم.»
کمپاین ملی آموزش دختران بارها از سازمانهای کشورهای اسلامی و علمای برجسته جهان اسلام خواسته که حکومت سرپرست را راضی سازند هرچه زودتر از محرومیت دختران از تحصیل دست بردارند.
این در حالی است که مسئولین حکومت سرپرست همواره گفتهاند که کار روز بازگشایی مکاتب و دانشگاههای دختران در جریان دارد تا در چارجوب قوانین اسلامی، دروازههای آموزشی به روی زنان و دختران بازگشایی شود.