اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد با نشر بیانیهای دربارهی قانون امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که ادامه تبعیض جنسیتی و سرکوب زنان و دختران در افغانستان را بهشدت محکوم میکنند.
این بیانیه روز گذشته (جمعه، ۱۶ سنبله) از سوی نمایندگان ۱۲ کشور شامل اکوادور، فرانسه، گیانا، مالتا، موزامبیک، کوریای جنوبی، سیرالیون، سلوانیا، سویس، بریتانیا، امریکا و جاپان صادر شده است.
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل ترجمه این بیانیه را در ایکس نشر کرده است. فایق از این بیانیه استقبال کرده است.
اعضای شورای امنیت در این بیانیه گفتهاند که قانون امر به معروف حکومت سرپرست، محدودیتهای غیرقابلقبول بر حقوق و آزادیهای بنیادی شهروندان افغانستان را عمیقتر میکند.
این قانون که دو هفته قبل توسط رهبر حکومت سرپرست توشیح شد، واکنشهای گستردهای را در پی داشته است و برخی کشورها آن را محکوم کردهاند.
اعضای شورای امنیت گفتهاند: «امروز، ما بار دیگر از طالبان میخواهیم که فوراً تمام سیاستها و عملکردهایی را که بهرهمندی زنان و دختران از حقوق بشر و آزادیهای اساسی را محدود میکند لغو کنند.»
اعضای شورای امنیت گفتهاند که حکومت سرپرست افغانستان به حقوق کار و تحصیل زنان و دختران احترام بگذارند و این پیش نیاز یک افغانستان باثبات، صلحآمیز و مرفه است.
اعضای شورای امنیت از کشورها و سازمانها خواستهاند که از نفوذ خود مطابق با منشور سازمان ملل متحد برای برای معکوسکردن سیاستها و عملکردهای «طالبان» استفاده کنند.
اعضای شورای امنیت تأکید کرده که اقدامات حکومت سرپرست، تلاشهای جامعه بینالمللی برای تعامل با این گروه برای دستیابی به یک افغانستان صلحآمیز و مدغمشده در جامعه بینالمللی را تضعیف میکند.
اعضای شورای امنیت در ادامه تأکید کرده که تعهدات افغانستان تحت قوانین بینالمللی باید انجام شود.
آنان همچنین در بیانیه خود به ممنوعیت ورود گزارشگر ویژه به افغانستان اشاره کرده و این تصمیم «طالبان» را ناراحتکننده خواندهاند.
اعضای شورای امنیت گفته که گزارشگر ویژه باید بتواند به طور کامل مأموریت خود را انجام دهد.
حکومت سرپرست همزمان با تشدید محدودیت بر آزادی و حقوق شهروندان افغانستان، سفر ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر افغانستان را نیز منع کردند.
این گروه ریچارد بنت را متهم به «پروپاگند» علیه خود کرده و گفته است که او موضوعات کوچک را بزرگ میسازد.
آقای بنت از زمان آغاز مأموریت خود، سه گزارش در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان ارایه کرده است. قرار است که او در هفته پیشرو در نشست شورای حقوق بشر دربارۀ گزارش جدید صحبت کند.