شورای حقوق بشر سازمان ملل نشستی را دربارۀ نقض حقوق بشر در افغانستان تدارک دید که اشتراککنندهگان این نشست از نقض حقوق زنان و دختران به ویژه قانون جدید امر به معروف و نهی عنالمنکر حکومت سرپرست انتقاد کردند.
ولکر ترک، کمیشنر عالی ملل متحد در پنجاهوهفتمین نشست سازمان حقوق بشر ملل متحد، محدودیتهای حکومت سرپرست بر زنان را در جهان امروز بیمثال، ظالمانه و سرکوب سیستماتیک جنسیتی خواند و گفت که این اقدامات آیندۀ کشور را با کند ساختن پیشرفت به خطر میاندازد.
ترک افزود که این اقدامات، افغانستان را بیشتر منزوی و با رنج و دشواریها روبهرو میسازد.
کمیشنر عالی ملل متحد افزود که وی به تعامل خود با حکومت سرپرست در افغانستان ادامه میدهد تا این حکومت پالیسیهای کنونی خود را تغییر دهند.
وی گفت که افغانستان امکانات عظیمی برای پیشرفت دارد و میتواند به شکوفایی، امنیت و عدالت برای همه دست یابد و نقش پرباری در جامعۀ جهانی ایفا کند.
ریچارد بینیت، گزارشگر خاص ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان گفت که حکومت سرپرست بعد از ماه جون نقض حقوق بشر، خصوصاً حقوق زنان و دختران را شدت بخشیده است.
وی که به تازهگی از سوی حکومت سرپرست از سفر به افغانستان ممنوع گردیده است، اظهار داشت قانون اخیر امر به معروف حکومت سرپرست نه تنها سیستم تبعیض جنسیتی را نهادینه ساخته، بلکه بر تمام مردم افغانستان تأثیر میگذارد.
به گفتۀ بینیت، قانون جدید امر به معروف حکومت سرپرست روی اقلیتهای مذهبی و قومی نیز تأثیرگذار است.
نصیر احمد اندیشه، نمایندۀ افغانستان در سازمان ملل متحد در ژنیوا گفت که «طالبان» با ایجاد یک رژیم بر پایه تبعیض، با جلوگیری از سفر ریچارد بنت، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر سازمان ملل، افغانستان را از جامعۀ جهانی منزوی کردهاند.
وی افزود که عدم امکان بازدید از افغانستان، یک مشکل اساسی است که جامعۀ جهانی باید به آن توجه کند.
اندیشه هشدار داد که مردم افغانستان از بیتوجهی جامعۀ جهانی به وضعیت این کشور نگراناند و خواستار اقدامات فوری و مؤثر جامعۀ جهانی برای تغییر شرایط موجود هستند.
با این حال، حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت سرپرست گزارشات 57مین نشست سازمان حقوق بشر را فاقد اعتبار خوانده، گفته است این گزارشات وضعیت موجود در افغانستان را بازتاب نمیدهد و به صورت یکطرفه ارایه گردیدهاند.