در نشست شورای امنیت سازمان ملل دربارۀ افغانستان چه گذشت؟

در نشست تازهٔ شورای امنیت سازمان ملل متحد که روز گذشته (۱۸ سپتمبر) در مقر این سازمان در نیویارک دایر شد، روزا اوتونبایوا نماینده ویژه سرمنشی این سازمان و رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گزارش خود را در مورد وضعیت جاری افغانستان تحت حاکمیت حکومت سرپرست ارائه کرد.

در این گزارش که هر سه ماه یکبار برای ارائه به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهیه می شود، روزا اوتونبایوا با صحبت در بارۀ فعالیت های یوناما، در مورد مسائل سیاسی، وضعیت بشری، پیشرفت ها و آزمون ها در زمینه حقوق بشر در افغانستان صحبت کرد.

روزا اوتونبایوا نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان

روزا اوتونبایوا نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان

خانم اوتونبایوا در بخشی از سخنان خود گفت که در سه سال گذشته با وصف دستاوردها در برخی زمینه‌ها، در حالیکه کمک‌های بین‌المللی کاهش یافته، مردم افغانستان با بحران شدید بشری مواجه‌اند و مقامات حاکم بر افغانستان، این بحران را با سیاست‌هایی که بطور کافی روی نیاز های واقعی تمرکز ندارد، عمیق‌تر ساخته و ظرفیت اقتصادی مردم را تضعیف کرده است.

نمایندۀ ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد و رئیس دفتر هیئت معاونت این سازمان در افغانستان (یوناما) همچنین گفت که با وصف پیشرفت‌ها در نشست اخیر دوحه، قانون جدید «امر به معروف و نهی از منکر» حکومت سرپرست افغانستان، این پیشرفت‌ها را تحت تاثیر قرار داده که نمی‌شود آن را نادیده گرفت.

در این نشست سیما باهوس مسئول بخش زنان سازمان ملل متحد نیز سخنرانی کرد و سخنان او روی وضعیت جاری در افغانستان بخصوص وضعیت زنان و دختران افغان متمرکز بود.

در نشست روز گذشته سازمان ملل متحد مینا یک فعال حقوق زنان از افغانستان نیز در مورد وضعیت دشوار زنان افغان و محدویت‌های وضع شده در افغانستان بر کار و آموزش آنها صحبت کرد.

روزا اوتونبایوا در بخشی از این گزارش که روز سه شنبه در ویب‌سایت سازمان ملل منتشر شد گفته که با توجه به گزارشها در مورد اختلافات داخلی بین اعضای حکومت سرپرست، ملا هیبت‌الله آخندزاده، رهبر این گروهارسال پیامهای مبنی بر وحدت و اطاعت را به مردم بیشتر ساخته است.

در گزارش ارائه شدۀ این نشست درمورد سیاست‌های سختگیرانه حکومت سرپرست علیه زنان و قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر نیز اشاره شده و گفته شده که این قانون زنان در افغانستان را با محدودیت های جدیدی روبرو کرده است.