زلنسکی، رئیس جمهور اکراین در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما مشتاقانه منتظر یک دوره ایالات متحده آمریکا قدرتمند تحت رهبری قاطع ترامپ هستیم.»
او در ادامه نوشت: «من مشتاقانه منتظر هستم که شخصاً به رئیسجمهور ترامپ تبریک بگویم و در مورد راههای تقویت شراکت استراتژیک اوکراین با ایالات متحده گفتگو کنم.»
امانوئل مکرون، رئیس جمهو رفرانسه در صفحۀ ایکس خود نوشت: «تبریک میگویم، رئیسجمهور ترامپ. آماده همکاری با یکدیگر همانطور که برای ۴ سال انجام دادیم، هستم. با اعتقاد راسخ شما و من. با احترام و بلندپروازی. برای صلح و رفاه بیشتر.»
جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا نیز در حساب کاربری خود در شبکه ایکس نوشت: «از طرف خودم و دولت ایتالیا، صمیمانهترین تبریک را به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا ابراز میکنم. ایتالیا و آمریکا دو خواهر هستند و دو کشور با اتحادی تزلزلناپذیر، ارزشهای مشترک و دوستی تاریخی با هم در ارتباطند. این یک پیوند استراتژیک است که من مطمئن هستم اکنون آن را حتی بیشتر تقویت خواهیم کرد.»
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان نیز در حساب کاربری خود در شبکه ایکس با تبریک به ترامپ، به همکاریهای «موفقیتآمیز» دو کشور در گذشته اشاره کرد و نوشت «ما برای رفاه شهروندانمان به این همکاری ادامه خواهیم داد.»
ویکتور اوربان، نخستوزیر راستگرای مجارستان نخستین رهبر اروپایی بود که به ترامپ تبریک گفت. او در حساب کاربری خود در شبکه ایکس، «بزرگترین بازگشت در تاریخ سیاسی آمریکا» را به ترامپ تبریک گفت و آن را «یک پیروزی بسیار ضروری برای جهان» توصیف کرد. او اوایل روز چهارشنبه گفت که همه چیز قطعی است.
کییر استارمر، نخست وزیر بریتانیا نیز از جمله رهبران اروپایی است که پیش از اعلام نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دونالد ترامپ تبریک گفت. استارمر با «تاریخی» خواندن پیروزی ترامپ گفت که «مشتاقانه» آماده همکاری با او در سالهای آینده است. نخست وزیر بریتانیا در بیانیهای نوشت «به عنوان نزدیکترین متحدان، شانه به شانه برای دفاع از ارزشهای مشترکمان» ایستادهایم.
پتر فیالا، نخستوزیر جمهوری چک نیز با تبریک به ترامپ برای پیروزی در انتخابات نوشت: «هدف مشترک ما این است که اطمینان حاصل کنیم، روابط میان کشورهایمان باوجود تغییرات در مدیریت، در بالاترین سطح باقی بماند و ما به توسعه آنها به نفع شهروندانمان ادامه دهیم.»
پدرو سانچز، نخستوزیر اسپانیا نیز با تبریک به ترامپ اعلام کرد که قصد دارد روی یک شراکت قوی بینالمللی با آمریکا کار کند.
الکساندر ووچیچ، رئیس جمهور صربستان نیز در پیامی نوشت «ما باهم با چالشهای پیش رو مواجه خواهیم شد.»
کارل نهامر، صدراعظم اتریش و لوئیس مونتهنگرو، کیریاکوس میتسوتاکیس و سایمون هریس، نخستوزیران پرتغال، یونان و ایرلند از جمله رهبران کشورهای اروپایی بودند که با تبریک پیروزی ترامپ در این انتخابات، بر آمادگی دولتهای خود برای همکاری با دولت جدید آمریکا تأکید کردند.
مقامهای ارشد اتحادیه اروپا نیز از جمله افرادی بودند که پیروزی ترامپ را تبریک گفتند. اورزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در بیانیهای با تبریک پیروزی ترامپ، آمریکا را «بیش از یک متحد» برای اتحادیه اروپا دانست و خواستار مشارکت فراآتلانتیکی برای متحد ساختن بیش از ۸۰۰ میلیون شهروند آمریکایی و اروپایی شد.
او در این بیانیه نوشت: «میلیون ها شغل و میلیاردها یورو تجارت و سرمایهگذاری در هر دو طرف اقیانوس اطلس به پویایی و ثبات روابط اقتصادی ما بستگی دارد.»
خانم فن در لاین در حالی این سخنان را مطرح کرده است که روابط اتحادیه اروپا و آمریکا در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ تیره شده بود.
شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا نیز با تبریک پیروزی ترامپ، اعلام کرد که اتحادیه اروپا بهعنوان «دوست و متحد» منتظر ادامه همکاری سازنده دو طرف است.
او در ادامه تصریح کرد که اتحادیه اروپا مسیر راهبردی خود را به عنوان «یک شریک قوی، متحد، رقابتی و مستقل و در عین حال دفاع از سیستم چندجانبه مبتنی بر قانون» دنبال خواهد کرد.
مارک روته، دبیرکل جدید ناتو نیز با ابراز اشتیاق برای «همکاری دوباره» با ترامپ برای «پیشبرد صلح از راه اقتدار»، نوشت: «رهبری او بار دیگر برای حفظ قدرت ائتلاف ما حیاتی خواهد بود.»
ناندرا مودی، نخستوزیر هند از جمله رهبران کشورهای آسیایی بود که پیروزی کاندیدای حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را «پیروزی تاریخی» توصیف کرد. او در شبکه ایکس خطاب به ترامپ نوشت: «بیایید با هم برای بهبود مردم خود و ترویج صلح، ثبات و رفاه جهانی تلاش کنیم.»
یون سوک یول، رئیس جمهوری کره جنوبی نیز در حساب کاربری خود در شبکه ایکس با تبریک به ترامپ برای این پیروزی، نوشت که او مشتاق همکاری نزدیکتر با رئیسجمهور منتخب آمریکا است. او در ادامه خطاب به ترامپ نوشت که «تحت رهبری قدرتمند شما، آینده اتحاد جمهوری کره و آمریکا درخشانتر خواهد شد.»
رقبای آمریکا
اگرچه تا لحظه تنظیم این خبر، رهبران چین و روسیه واکنشی در خصوص پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نداشتهاند، اما سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری خود با خبرنگاران، بدون اشاره به این موضوع، اعلام کرد که سیاست پکن در برابر واشنگتن همیشه «ثابت» بوده است. او ابراز امیدواری کرد که چین به «همزیستی مسالمتآمیز» با آمریکا برسد.
مائو نینگ گفت که پکن «به رویکرد و رسیدگی به روابط چین و آمریکا بر اساس اصول احترام متقابل، همزیستی مسالمتآمیز و همکاری برد-برد« ادامه خواهد داد.
دمیتری مدودف، رئیسجمهور سابق روسیه و از متحدان نزدیک ولادیمیر پوتین نیز در واکنش به نتایج انتخابات آمریکا گفت که انتخاب دونالد ترامپ، ضربهای به اوکراین خواهد بود. او گفت: «ترامپ یک ویژگی مفید دارد و آن این است که به عنوان یک تاجر تا حد زیادی از خرج کردن پول برای چوبلباسیهای مختلف و متحدان نادان، پروژههای خیریه بد و سازمانهای بینالمللی حریص خوشش نمیآید.»
پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده است پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تبریک گفتند.
عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر نیز در پیامی در شبکه ایکس با تبریک به ترامپ برای این پیروزی نوشت که کشورش «مشتاقانه منتظر دستیابی به صلح با هم، حفظ صلح و ثبات منطقه و تقویت روابط مشارکت راهبردی میان مصر، آمریکا و مردم دوست آنها» است.
تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر، محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات عربی متحده و عبداللطیف جمال رشید، رئیس جمهور عراق نیز پیروزی ترامپ را تبریک گفتند.
ایران: نتیجه انتخابات آمریکا ربطی به ما ندارد
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران گفت که نتیجه انتخابات آمریکا «ربط مشخصی به ما ندارد.» او در ادامه گفت که سیاستهای کلی ایران، سیاستهای «ثابتی» هستند و این موضوع با جابهجایی افراد تغییر نخواهد داشت. خانم مهاجرانی گفت که در ایران از قبل «برنامهریزیهایی» شده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه از دیگر رهبران کشورهای جهان بود که پیروزی ترامپ را تبریک گفت. او در شبکه اجتماعی ایکس ابراز امیدواری کرد که «بحرانها و جنگهای منطقهای و جهانی بهویژه مساله فلسطین و جنگ روسیه و اوکراین خاتمه بیابد.»
نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان نیز در پیامی که در شبکه ایکس منتشر شده با تبریک به ترامپ برای پیروزی «چشمگیر» در انتخابات آمریکا، نوشت: «من مشتاقانه منتظر همکاری با شما برای ایجاد روابط استراتژیک دوجانبه بر اساس ارزشها، اولویتها و منافع مشترکمان هستم.»
نخستین واکنش حماس به پیروزی ترامپ
حماس و اعضای ارشد آن به خبر پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا واکنش نشان دادند.
حماس در بیانیهای که در رسانههای ایران نیز منتشر شده، با تأکید بر اینکه دولتهای پیاپی در آمریکا همواره «بزرگترین حامی» اسرائیل در تمام زمینهها بودهاند، نوشت: «موضع ما در برابر دولت جدید آمریکا مبتنی بر مواضع و رفتار عملی آن در قبال ملت فلسطین و حقوق مشروع و مساله عادلانه آنها است.»
در ادامه این بیانیه تصریح شده است که «ملت ما هرگز هر مسیری را که به حقوق مشروع آنها در آزادی، استقلال، تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس خدشه وارد کند، نخواهد پذیرفت.»
در سال ۲۰۱۷، ترامپ بهعنوان رئیس جمهور وقت آمریکا بهطور رسمی به رسمیت شناختن اورشلیم (بیتالمقدس) بهعنوان پایتخت اسرائیل توسط آمریکا را اعلام کرد.
سامی ابوزهری، عضو ارشد حماس نیز در این خصوص گفت ترامپ در مقام رئیسجمهور باید به وعده انتخاباتی خود برای پایان دادن به جنگ غزه در مدت چند ساعت عمل کند.
او شکست حزب دموکرات را بهای طبیعی موضع رهبران «جنایتکار» این حزب در قبال غزه توصیف کرد و گفت ترامپ باید از اشتباهات بایدن درس بگیرد.