دنیا - سران کشورهای مختلف جهان از جمله حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان، ایران، روسیه، اوکراین، بریتانیا، ترکیه و دیگر چهرههای شناختهشده به مرگ پاپ فرانسیس واکنش نشان دادند.
حامد کرزی در واکنش به درگذشت پاپ فرانسیس اظهار همدردی کرد و برای جامعۀ کاتولیک جهان و وابستهگان وی تسلیت گفت.
به گفتۀ آقای کرزی، تواضع تزلزلناپذیر او، فداکاری برای هماهنگی بین ادیان و ارتباط او با ملتهای مسلمان توسط بسیاری در سراسر جهان به یادگار خواهد ماند.
عباس عراقچی، وزیر خارجۀ ایران، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه، و مسعود پزشکیان، رئیسجمهور این کشور درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفتهاند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، در پیامی در شبکۀ اجتماعی اکس پاپ فرانسیس را «دولتمرد محترم» توصیف کرد و نوشت: «او به گفتوگوی میان ادیان مختلف اهمیت میداد و بهویژه در برابر تراژدیهای انسانی، از جمله مسئله فلسطین، ابتکار عمل نشان داده بود.»
فرانکوالتر اشتاینمایر، رئیسجمهور آلمان نیز درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت و او را «مردی صلحطلب» خواند. او گفت: «فروتنی، صمیمیت، شوخطبعی و از همه مهمتر ایمان عمیق پاپ، دلهای مردم سراسر جهان را لمس کرد و به آنان پناه، نیرو و جهت بخشید.»
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در پیامی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «میلیونها نفر در سراسر جهان در سوگ درگذشت پاپ فرانسیس، عزادارند.»
رئیسجمهور روسیه نیز درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت. کاخ کرملین با اشاره به دیدارهای ولادیمیر پوتین با پاپ، اعلام کرد که او در دوران خود نقش فعالی در ترویج گفتوگو میان کلیسای ارتدکس روسیه و کلیسای کاتولیک رم ایفا کرده بود.
خاویر میلی، رئیسجمهور آرجنتاین، نیز در واکنش به مرگ پاپ فرانسیس ابراز تأسف کرد. پاپ فرانسیس در شهر بوئنوس آیرس، پایتخت آرجنتاین به دنیا آمده بود.
چارلز سوم، پادشاه بریتانیا با ابراز «اندوه عمیق» نسبت به درگذشت پاپ فرانسیس واکنش نشان داد. چارلز سوم، که ریاست کلیسای انگلستان را بر عهده دارد، بههمراه همسرش اوایل ماه جنوری با پاپ دیدار کرده بود.
همچنین اورسولا فندرلاین، رئیس کمیسیون اروپا، محمد بن زاید، رئیس امارات متحده عربی، نخستوزیر نیوزیلند و شماری از دیگر رهبران جهان درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفتهاند.
این در حالی است که واتیکان امروز دوشنبه اعلام کرد پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان پس از یک دوره بیماری به سن ۸۸ سالگی درگذشت.
او با نام اصلی خورخه ماریو برگولیو، در سال ۲۰۱۳ به جای بندیکت شانزدهم به عنوان پاپ انتخاب شد و لقب فرانسیس را برای خود برگزید.