استاد بازنشستۀ دانشگاه کابل که رو به کهنه‌فروشی آورده است

عبدالقیوم خواجه‌زاده در کنار تدریس در دانشگاه، چند سال در ریاست‌جمهوری و رادیو تلویزیون ملی افغانستان نیز کار کرده است.

عبدالقیوم خواجه‌زاده، استاد بازنشستۀ دانشگاه کابل به علت پرداخت نشدن حقوق بازنشسته‌گی‌اش مجبور به کهنه‌فروشی در کنار یک جاده‌ در شهر هرات شده است.

استاد خواجه‌زاده ۳۵ سال در دانشکده ساینس در دانشگاه کابل تدریس کرده است.

این استاد که نان‌آور یک خانوادۀ شش نفره است، حالا لباس لیلامی می‌فروشد.

عبدالقیوم خواجه‌زاده به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «سن من به ۶۵ رسیده بود و تقاعد گرفتم. چون فعلا تقاعد اجرا نمی‌شود و اولادهایم گرسنه ماندند، مجبور شدم به خرید و فروش اشیا خصوصا به کهنه‌فروشی رجوع کردم. از طریق کهنه‌فروشی مصارف زندگی خود را تامین می‌کنم.»

سید اشرف سادات، فعال جامعه مدنی گفت: «متخصصان و دانشگاهیان نقش اساسی در توسعه و بالنده‌گی جامعه دارند و باید به نیازمندی‌های شان به‌گونه‌ی جدی توجه صورت بگیرد. اما متاسفانه در این اواخر تعداد زیادی مجبور شدند که دست به کارهای شاق بزنند؛ چون دست‌رسی به تقاعد خود ندارند و این موضوع می‌تواند که آسیب‌پذیری این قشر را بیشتر بسازد.»

عبدالقیوم خواجه‌زاده در کنار تدریس در دانشگاه، چند سال در ریاست‌جمهوری و رادیو تلویزیون ملی افغانستان نیز کار کرده است.

حمزه که یک دانش‌جو است، در این باره گفت: «او به جامعه خدمت کرده است و تمام عمر خود را به محصلان و متعلمان و افراد جامعه خدمت کرده است.»

رامین، یکی دیگر از دانش‌جویان گفت: «وقتی که می‌بینیم استادان ما وظیفه خود را رها ساخته و تدریس نمی‌کنند و روحیه ندارند که در دانشگاه درس بدهند، دل ما می‌شکند و نمی‌توانیم که وظیفه خود را انجام بدهیم.»

عبدالقیوم خواجه‌زاده، استاد بازنشستۀ دانشگاه کابل از حکومت سرپرست خواست تا حقوق همه بازنشسته‌گان را بپردازد.

این در حالی است که بیش از دو سال می‌شود که حقوق بازنشسته‌گان کشور پرداخت نشده است و حکومت سرپرست وعدۀ اجرای آن را داده است، اما به گفتۀ بازنشسته‌گان، هیچ امیدی در این باره وجود ندارد.