مقامهای وزارت معادن و پترولیم میگویند که این وزارت در یک سال گذشته ۱۳ قرارداد بزرگ استخراج معادن را با شرکتها امضا کرده است.
آنان روز شنبه، ۳۱ سنبله، در برنامه حسابدهی گفتند که در کنار این ۸۰ قرارداد استخراج معادن با مقایس کوچک با سرمایهگذاران داخلی نیز امضا شده است.
مقامهای وزارت معادن و پترولیم افزودند که این قراردادهای بزرگ در ولایتهای هرات، تخار، غور، پروان، کابل، بغلان، فاریاب و ننگرهار به امضا رسیده است.
طبق اطلاعات حکومت سرپرست، با امضای این قراردادها برای هزاران تن فرصتهای کاری ایجاد شده است.
در حال حاضر وزارت معادن و پترولیم ۱۶۷ قرارداد فعال استخراج معادن کوچک به ارزش حدود ۱۰ میلیارد افغانی دارد.
وزارت معادن و پترولیم ادعا میکند که این وزارت جلو استخراج غیرقانونی سنگهای قیمتی را گرفته است.
به گفته مقامهای حکومت سرپرست، یک هزار و ۷۰۰ ساحه معدن زمرد در پنجشیر سروی و برای استخراج قانونی آن ۵۷۵ جوازنامه صادر شده است.
این گروه طی یک سال گذشته حدود ۷۸ هزار قیراط زمرد را به ارزش حدود ۵.۵ میلیون دالر امریکایی به سرمایهگذاران داخلی و خارجی به فروش رسانده است.
سروی ۶۴۷ ساحه معدنی در ۲۸ ولایت، دیجیتلسازی نقشههای جیولوژیکی به مقیاس دو هزار، پنج هزار، ۱۰ هزار، ۲۵ هزار و ۵۰ هزار و همچنان توزیع ۵۲ جواز پروسس منرالها به شرکتهای متقاضی از دستاوردهای دیگر این وزارت عنوان شده است.
همچنان این گروه خاطرنشان کرده است که روند استخراج مواد نفتی از ۲۱ ساحه در مربوطات قشقری، انگوت و آقدریا جریان دارد و روزانه مجموعاً یک هزار و ۳۰۰ تُن نفت خام از این ساحات استخراج میشود.
این اظهارات در حالی بیان میشود که حکومت سرپرست طی سه سال گذشته به استخراج بیرویه معادن کشور روی آوردهاند.
به باور برخی از مقامهای نظام پیشین، افغانستان در حال حاضر از نظر حقوق بینالملل فاقد دولت مشروع است و هیچ شرکت و کشوری حق قرارداد با یک جغرافیای بدون دولت را ندارد.